لیست اختراعات زهرا ايزدي
عنوان اختراع: طراحي يك زيست حسگر مبتني بر DNA به منظور تشخيص آلودگي باسيلوس سرئوس و ارزيابي آن در شير خشك نوزاد مشكل فني: باسيلوس سرئوس در مواد غذايي و محيط پراكنده است و ميكروارگانيسم پاتوژن با منشاء غذايي است. روشهاي رايج شناسايي باسيلوس سرئوس، كشت ميكروبي و شناسايي مورفولوژيكي و بيوشيميايي است. اين روشها وقت گير (در حدود 2 تا 7 روز) و هزينه بر هستند و نياز به آماده سازي نمونه دارند و فرم اسپوري باكتري شناسايي نمي¬شود. هدف: بهينه سازي يك روش ساده، سريع و ارزان با حساسيت و ويژگي مناسب براي شناسايي باسيلوس سرئوس در شير خشك نوزاد است به طوريكه نياز به استفاده از روشهاي دستگاهي پيچيده، پر هزينه و زمان بر نباشد. شرح وضعيت پيشين و مزاياي اختراع ادعايي: كانگ و همكاران در سال 2013، با استفاده از روش آنتي ژن- آنتي بادي شناسايي باكتري¬هاي پاتوژن را انجام دادند. روش شناسايي DNA-based (استفاده شده در اين اختراع) نسبت به روش آنتي ژن- آنتي بادي اختصاصي تر است. تاكنون زيست حسگر مبتني بر DNA جهت شناسايي باكتري باسيلوس سرئوس گزارش نشده است. با توجه به اينكه در استاندارد ملي ايران حد مجاز باكتري باسيلوس سرئوس كمتر 100 باكتري/ ميلي ليتر است بنابراين استفاده از روش دقيق و اختصاصي زيست حسگر ضروري است. زيست حسگر طراحي شده قابليت شناسايي 1 باكتري در مدت زمان 25 دقيقه را دارد و فرم اسپوري نيز شناسايي مي¬شود.
شپش سر، حشرات كوچك دندان داري هستند كه در موي انسان زندگي و زاد و ولد مي كنند و با مكيدن خون از پوست سر تغذيه مي كنند. خارش شديد و آزاردهنده سر، برجستگيهاي كوچك و قرمز بر روي سر، گردن و شانهها كه اين برآمدگيها ممكن است پوسته پوسته شده يا ترشح داشته باشند، و وجود ذرههاي سفيد كه در واقع تخم شپش هستند بر روي پايه موها كه بهسختي كنده ميشوند از علائم دچار شدن به شپش سر است. چرخه تكامل اين انگل شامل سه مرحله تخم، نوچه، و بالغ است. بهترين دما براي تكميل رشد انگل ۳۲ درجه سانتيگراد است تخمهاي شپش سر در حرارت كمتر از ۳۲ درجه سانتي گراد باز نميشود. با بالابردن دما در منطقه حضور شپش ها(سر) مي توان به طور قابل ملاحظه اي با آنها مبارزه كرد. هدف از اختراع اين دستگاه دودساز، ايجاد دودهاي مفيد و انتقال آنها توسط يك پوشش به سر مي باشد به طوري كه با حرارت ايجاد شده ضمن كاهش اكسيژن محيط بتوان شپش را در هر مرحله از چرخه زندگي از بين برد.
ضايعات حاصل از فرآيند مواد غذايي داراي ارزش تغذيه اي و سلامت زايي فراواني هستند. اما به دليل وجود برخي از موانع به كارگيري آنها در صنعت غذا گسترش زيادي پيدا نكرده است. يكي از ضايعات، ضايعات حاصل از فرآوري ليمو و توليد آبليمو است. نظر به اينكه در طي فرآيندهاي آب گيري ليمو، عمده تركيبات مولد طعم تلخ مانند ليمونين در پوست و پالپ ليمو باقي مي ماند، لذا طعم تلخ ناشي از تركيبات، بزرگترين مانع در پذيرش كلي آنها محسوب مي گردد و شايد علت اينكه با تمام خواص و فوايد موجود در اين ضايعات و نيز ميزان توليد آن در كشور تاكنون هيچ اقدامي در جهت مصرف خوراكي مستقيم آن به عمل نيامده است، همين موضوع باشد در اين تحقيق سعي شد تا بتوان از ضايعات پوست ليمو با استفاده از تكنيك خشك كردن و استفاده از تركيباتي نظير نمك و شكر به ترتيب چيبس و شيرين پرك (چيپس شيرين) تهيه كرد. بدين منظور ضايعات پوست حاصل از آبگيري ليمو، ابتدا ورقه اي شده و سپس به وسيله نمك، شكر انواع طعم دهنده ها مانند انواع ادويه ها و تركيبات ترش كننده، طعم دار مي شوند. پس از طعم دار كردن هر چقدر پرس پوست بيشتر و بهتر صورت بگيرد، چيبس حاصل يكنواخت تر و تردتر خواهد بود و احساس دهاني خوبي را به مصرف كننده القا خواهد كرد. اين فرآورده ها مي تواند جايگزين خوبي براي چيپس هاي سيب زميني كه اثرات سوء زيادي براي بدن دارند، باشند.
امروزه توجه به غذاهاي سلامتي زا در صنايع غذايي پيشرفت زيادي كرده است. بسياري از غذا را مي توان ضايعات حاصل از فرآوري مواد غذايي به دست آورد. استفاده از ضايعات محصولات كشاورزي، زماني اهميت خود را نشان مي دهد كه بدانيم ضايعات و پسماندهاي مزارع ديگر كشورها منبع اصلي تامين فرآورده هاي غذايي براي صادرات به ايران و كشورهاي مشابه مي باشند. لذا بايد سعي نمود تا با رفع برخي از مشكلات ضايعات از آنها جهت تهيه محصولات با ارزش تغذيه اي بالا استفاده نمود يكي از اين ضايعات، ضايعات حاصل از فرآوري ليمو و توليد آبليمو است. در اين تحقيق با لطف خداوند متعال، روشي در جهت استفاده از آنها صورت نگرفته است. ترشي به دست آمده از ضايعات ليمو داراي فوايد زيادي است. اين فوايد عبارت است از، احتمال فساد پايين، چون حجم آب موجود در اين پالپ ها كم است و در نتيجه داراي ماندگاري بالا در هر دمايي مي باشد. تهيه اين محصول بسيار آسان است و بلافاصله بعد از مخلوط شدن با سركه قابل مصرف مي باشد. اين ترشي نياز به تخمير ندارد و بعد از تركيب نمودن سركه با پالپ هاي ليمو به نسبت 1 به 1 قابل استفاده است. داراي تركيبات سلامتي زا و نيز مقدار قابل توجهي ويتامين c است. و در نتيجه مصرف آن با فرآورده هاي گوشتي جذب آهن را افزايش مي دهد. مصرف اين فرآورده به همراه مواد غذايي حاوي چربي به دليل دارا بودن تركيبات آنتي اكسيداني بسيار مفيد است و لذا ابتلا به سرطان ها را كاهش مي دهد. مصرف اين ترشي مي تواند به افراد مبتلا به بيماري قلبي جهت بهبود هر چند دراز مدت كمك نمايد و عوارض مصرف دارو را ندارد، به دليل داشتن مقادير زيادي فيبر رژيمي مصرف آن غدا مي تواند به هضم غذا كمك كند، داراي مقدار زيادي، پكتين،بيوتينف اسيد فوليك، پيريدوكسين و اينوزيتول و ... مي باشد. بافت اين ترشي به صورت يك بافت پيوسته و يكنواخت است، داراي عطر و طعم بسيار مطلوب مي باشد. رنگ اين ترشي به همراه رايحه بي نظير ليمو باعث افزايش اشتها مي گردد، پذيرش اين محصول در بين افراد عموميت دارد.
استفاده از فيتوسترول ها در كاهش كلسترول مورد توجه مي باشد زيرا بر خلاف داروها در روده جذب نشده و دو فرايند بلوكه نمودن جذب كلسترول شركت داشته. لذا كلسترول موجود در مواد غذايي جذب بدن نمي گردد. با توجه به اينكه نقطه ي ذوب اين تركيبات در حدود 150 درجه سانتيگراد است لذا افزودن اين تركيبات باعث ايجاد بافت شني در محصول مي گردد. بافت شني نامطلوب و حلاليت كم استرول هاي گياهي در روغن يا آب مشكلاتي را در به كار بردن اين تركيبات در مواد غذايي ايجاد مي نمايد. جهت حل اين مشكل نقطه ي ذوب اين تركيبات با مخلوط كردن آنها با چربيهاي با نقطه ي ذوب پايين (روغن سويا) و امولسيفايرها كاهش يافت. ماست غني شده با اين روش بافت بهتر، ويسكوزيته و آب اندازي كمتري را نشان داد. طعم و مزه ماست غني شده توسط پانليست ها تست گرديد كه نسبت به نمونه شاهد ترجيح داده شد. لذا توليد ماست غني شده با فيتوسترول كه به لحاظ ميزان چربي مطابق محصولات موجود در بازار بوده با اين تفاوت كه در صورت مصرف 150 گرم مقدار نرمال مصرف ماست در روز نه تنها باعث افزايش كلسترول بدن نمي گردد، بلكه به ميزان 15-10% كلسترول LDL را كاهش مي دهد از اهميت ويژه اي برخوردار است.
امروزه دستگاه هاي ويدئو پروژكتور جهت نمايش اطلاعات كامپيوتر بر روي برد و يا پرده كاربرد فراواني در سيمنارها و كنفرانسها داراست از جمله مهمترين مشكلات چنين دستگاه هايي نيازمند بودن آن به حضور كاربري در پشت كامپيوتر جهت كنترل صفحه و جابجايي متن ها مي باشد. از آنجايي كه عموما ارائه دهنده كنفرانس ويا سمينار بايست در كنار برد قرار گيرد و كامپيوتر هم در فاصله چند متري از صفحه قرار دارداستفاده از سيستم مستلزم آن است كه استفاده كننده مرتبا به كامپيوتر رجوع كرده و متن را تغيير دهد. بردهاي هوشمندي Smart Board كه قابليت كنترل صفحه در پاي برد را دارا مي باشند قيمت زيادي داشته و محدوديت هاي كاربري را در پي خواهد داشت. كنترل بي سيم ماوس كامپيوتر - قابل استفاده در ويديو پروژكتور عنوان دستگاهي جديد جهت هدايت اورهد پروژكتورهاي موجود بطور wireless مي باشد بدانصورت كه دستگاه كوچكي به USB كامپيوتر متصل گشته و كنترل كوچك بي سيمي كه در دست كاربر است فرامين را به اين دستگاه منتقل كرده و كاربر مي تواند در هرلحظه تنظيمات خود را بر صفحه نمايش اعمال نمايد. اين دستگاه قابل نصب و استفاده بر روي هر كامپيوتر و پروژكتوري خواهد بود.
اختراع حاضر در زمينه توليد و خالص سازي پليمرهاي ¬بوتني و يا ايزوبوتيلني با جرم¬مولي در بازه جرم¬مولكولي 400 تا 23000 گرم بر مول مي¬باشد. نكته حائز اهميت در اين اختراع استفاده از ماده¬ اوليه رافينيت 1 جهت سنتز پليمرهاي بوتني با جرم ¬مولي پايين است. رافينيت 1 حاوي مخلوطي از مونومرهاي C4 شامل ايزوبوتن، 1- بوتن، سيس- و ترانس- 2- بوتن، و بوتان است. روش پليمريزاسيون كاتيوني بوده و با كمك آغازگر AlCl3، آغازگر الكلي و يا آب، در حضور و يا غياب حلال هيدروكربني و در حضور و يا غياب مايعات يوني جهت كاهش دوز مصرفي AlCl3 صورت گرفته است. بر همين اساس پليمريزاسيون در راكتور دو و نيم ليتري تحت فشار و در مقياس آزمايشگاهي صورت پذيرفته كه واكنش به صورت منقطع دنبال ميشود. از اين اختراع مي¬توان در اصلاح شرايط پليمريزاسيون پليمرهاي بوتني با جرم¬مولي پايين استفاده كرد، تا بتوان ميزان دوز مصرفي آلومينيوم¬كلريد خورنده و سمي را كاهش داد. همچنين، بدليل ماهيت يوني مايعات يوني، ميزان گروه¬هاي الفين انتهايي خارجي قابل تنظيم هستند. اين اختراع شرايط پليمريزاسيون ملايم¬تر با كنترل بهتر ريزساختار پليمر نهايي با بدست دادن پليمرهايي با خواص بهتر را فراهم مي¬كند.
موارد یافت شده: 7